Tetőzsindelyek esetében számos olyan hiba előfordul, amely miatt javítási munkák szükségesek. Ilyen a hiányzó, vagy helytelenül felrakott kezdősor, a helytelen tetőlejtés, vagy akár a hiányzó, vagy helytelenül felrakott alátétlemez.

A Sika bitumen alapú termékei közül ilyen esetben a SikaBlackSeal BT szerkezeti gyorsjavító anyagot hívhatjuk segítségül, hiszen alkalmazásával a hibák következtében előforduló vízszigetelési problémákat tudjuk megoldani.

Amellett, hogy Sika BlackSeal BT szerkezeti gyorsjavító anyag nélkülözhetetlen laza tetőelemek rögzítésénél, a régi bitumenes tetőzsindely javítási munkáinál, a csatornák és lefolyók körüli tömítéseknél, csatlakozási hézagok tömítésénél, valamint rések, repedések tömítésénél, kitöltésénél is ajánljuk.

A butil bázisú, egykomponensű tömítő- és ragasztóanyag, alkalmas tetők, falak és egyéb épületelemek kültéri tömítésére, ragasztására és javítására.

Felhasználási útmutató: 

A zsindely javítása során helyezzük a kartust a kinyomó pisztolyba és nyomjuk ki a Sika BlackSeal BT anyagot a hézagba.

Közben bizonyosodjunk meg róla, hogy a ragasztó teljesen kitölti a hézagot. A hézag kitöltése közben kerülje a levegő bezáródását és biztosítson megfelelő tapadást a hézagszélekhez.

A ragasztásnál nyomjuk össze a ragasztandó felületeket, majd húzzuk szét és várjunk kb. 10 percet amíg a Sika BlackSeal BT fogás biztos lesz, majd ismét nyomjuk jól össze a felületeket.