Legyen szó csempe és járólap ragasztásról vagy falban szivárgó nedvesség megakadályozásáról, a Sika termékek tudják a megoldást a vízszigetelés kihívásaira!

Az építkezések és nagyobb volumenű felújítások alkalmával rengeteg különféle munkálatra kell sort keríteni, de a vízszigetelés szinte mindig előbukkan valamilyen formában, hiszen az épületek egyik legnagyobb ellensége a nedvesség. Mindegy, hogy csapadékvízről, talajvízről vagy éppen páráról van szó, ha nem szeretnénk kellemetlen következményekkel szembe nézni és a többletköltségektől is szívesen megkímélnénk magunkat, védekeznünk kell a nedvesség káros hatásaival szemben.

Profi termékek lakossági felhasználóknak?

Sika vízszigetelő rendszerekA két leggyakoribb eset, amikor vízszigetelésről kell gondoskodnunk, a csempe és járólap ragasztás, valamint a falban szivárgó nedvesség megakadályozása. Előbbi esetben a megelőzésért dolgozunk, utóbbinál pedig egy meglévő problémát orvosolunk, egy dolog mégis közös; egyszerű, ámde hatékony megoldásra van szükségünk. A lakossági felhasználók számára is elérhető termékek szinte minden esetben csak az első kritériumnak képesek megfelelni, ám a Sika üdítő kivétel.

Nézzük, milyen szerepet vállalnak a munkában a Sika termékek, ha a vízszigetelés leggyakoribb eseteivel van dolgunk!

A burkolás és fugázás párosa kevés lesz!

Csempét és járólapot többnyire olyan környezetben használunk, ahol kifejezetten fontos a nedvesség elleni védelem, viszont hőingadozással is számolni kell. Naiv elképzelés tehát azt gondolnunk, hogy elég lesz a munkához egy flexibilis ragasztó meg egy jó fugázóanyag, akkor legalábbis biztos nem, ha nem szeretnénk rövid időn belül szivárgó víz miatt bosszankodni. Milyen termékeket hívjunk segítségül a vízszigeteléshez?

Ha betonszerkezettel van dolgunk, például fürdőszobát vagy teraszt burkolunk, a legjobb választás a Sikalastic®-1K egykomponensű cementhabarcs, ami két funkciót lát el egyszerre; rugalmas szigetelő és burkoló bevonat szerepében is dolgozik nekünk. A medencék szigetelése egy speciális eset, ide a Sikalastic®-152 kétkomponensű cementhabarcsra van szükség, ami bírja a magas páratartalmat és remekül tapad szinte bármilyen felületen.

Hogyan állítsuk meg a talajból felszivárgó vizet?

Sika vízszigetelő rendszerekHa a falak vizesedésnek indulnak, ott nem segítenek a házi praktikák, sőt, halogatással csak súlyosbodik a helyzet. A falban felfelé törekvő talajvizet ugyanis semmi sem állítja meg, a pórusokon keresztül egyre magasabbra jut, a nyomában nedvességgel és lerakódó sóval. A következmény, hogy a vakolat elkezd peregni és egyre csúnyább penészfoltok tarkítják a falakat, de nem kell megvárnunk, míg ez történik. A Sika vízszigetelő rendszerével gátat vethetünk a vizesedésnek!

A Sika injektáló, falszárító vakolat és simítóvakolat együttes ereje felér bármelyik egyéb utólagos szigetelési megoldás hatékonyságával, viszont azokkal szemben itt ki lehet iktatni a falszáradási periódust, hónapokat megspórolva ezzel. A SikaMur vízszigetelő rendszer használatával gyorsan és egyszerűen szabadulhatunk meg a vizesedéstől, csupán annyi a dolgunk, hogy pontosan követjük a három munkafázist.

Bármi legyen is a pontos feladat, a vízszigetelésnek mindig megvannak a maga nehézségei, de a Sika segítségével könnyebben vehetjük az akadályokat. Ha Ön is szeretné magáénak tudni a profi vízszigetelő termékek minden előnyét, böngéssze át a termékleírásokat és rendelje meg, amire szüksége van a munkához! Szakértelmünkre természetesen számíthat, ha kérdése lenne vagy szeretne néhány hasznos tanáccsal a zsebében nekikezdeni a munkának, keressen minket bizalommal!