A Sika vízszigetelésben és ragasztástechnikában is erős. Ha megismerkedik a két termékcsoporttal, biztos lehet benne, hogy nem akar más megoldás után nézni!

A Sika egy vezető svájci építőipari anyag gyártó, amely több mint 100 éve van jelen a piacon. Termékei magas minőséget, tartósságot és innovációt képviselnek, mindez pedig segít a legkülönfélébb építési kihívások megoldásában. A Sika két fő termékcsoportja a vízszigetelés és a ragasztástechnika, most ezeket fogjuk megnézni egy kicsit közelebbről és mutatunk pár hasznos tippet is a termékek használatához.

Főszerepben a Sika vízszigetelő rendszerek

sika vízszigetelésA vízszigetelés fontos szerepet játszik az épületek élettartamának és értékének megőrzésében, valamint a penész, korrózió, nedvesség okozta károk megelőzésében. A Sika vízszigetelési termékek széles választékát kínálja a különböző alkalmazási területekhez, mint például tetők, medencék, pincék, fürdőszobák és erkélyek, de utólagos szigeteléshez is vannak megoldásai. Miben nyújtanak többet ezek az anyagok, mint más hasonló termékek?

•    Felhasználásra készek és egyszerűen bedolgozhatók, így időt és munkaerőt takarítanak meg a kivitelezőknek.

•    Képesek teljes mértékben elzárni a víz útját, ezzel növelve a szigetelés hatékonyságát és élettartamát.

•    Alacsony hőmérséklet esetén is rugalmasak, amivel alkalmazkodni tudnak a felület mozgásaihoz, és nem repedeznek vagy töredeznek.

•    A legtöbb alapfelületen jól tapadnak, vagyis nem igényelnek speciális alapozást vagy előkezelést.

•    Gyors kötésűek, feldolgozást követően szinte azonnal kitehetők nedvességnek, és nem kell aggódni a szigetelés kimosódása miatt.

Ezt tudják a Sika ragasztástechnikai termékek

A ragasztóanyagok széles körben használatosak az építőiparban, ha különböző anyagokat kell egymáshoz rögzíteni, méghozzá tartósan, hisz azon a funkció és sok esetben a biztonság is múlik. A Sika ragasztóanyagok, mint amilyen a Sikaflex vagy a Sikasil abszolút megbízható termékek, amelyek megfelelnek a legmagasabb szakmai követelményeknek és szabványoknak. Mivel tudnak kiemelkedni ezek a termékek a hatalmas piaci kínálatból?

•    Változatos, de egyenletesen magas minőségű alapanyagokkal dolgoznak, ami lehetővé teszi, hogy minden ragasztási feladatra legyen egy megfelelő termék.

    Nagy tapadóerővel rendelkeznek, ami biztosítja a tartós és erős kötést a legtöbb építőanyaggal, így például fával, fémmel, betonnal, kerámiával, üveggel és műanyaggal.

•    Rugalmasak, melynek köszönhetően remekül alkalmazkodnak a felületek mozgásaihoz, a hőmérséklet-változásokhoz, az ütésekhez és rezgésekhez.

•    Gyors kötésűek, amivel időt és munkaerőt takarítanak meg a kivitelezőknek, illetve lehetővé teszik a gyors használatba vételt és terhelést a ragasztott szerkezeteknek.

•    Környezetbarát megoldást jelentenek, mivel megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi szabványoknak és előírásoknak.

Néhány általános tanács a Sika termékek használatához

sika vízszigetelésTermészetesen a legkiválóbb termékek is csak megfelelő használat mellett hozzák a várt eredményt, és ez a Sika vízszigetelési termékeire, ragasztóanyagaira is igaz. Lássunk néhány aranyszabályt:

•    Mindig kövesse a termék adatlapján található utasításokat az előkészítésre, keverésre, felvitelre, száradásra vonatkozóan.

•    Ellenőrizze a felület pormentességét, szárazságát és egyenletességét az anyag felvitelének megkezdése előtt.

•    Használjon megfelelő eszközöket az anyag egyenletes felviteléhez, mint például ecseteket, hengereket, spatulákat, kinyomópisztolyokat.

•    Végezzen próbafelvitelt egy kis területen, hogy ellenőrizze a termék teljesítményét és kompatibilitását a felülettel.

A felhasználóbarát megoldások és az elképesztő hatékonyság Önt is meg fogja győzni. Nézzen körül kínálatunkban és szerezze be a munkához szükséges anyagokat Sika minőségben!