A burkolatragasztási anyagrendszerek segítségével elérhető a tökéletes vízzárás, ám ehhez ismerni kell a lehetőségeket is.

A hideg burkolás komplex feladat, mivel több fontos lépést tartalmaz; ide tartozik a felületek előkészítése, a vízszigetelés, a burkolólapok ragasztása, a fugázás és a tartós tömítések kivitelezése.

A ragasztott kerámia fal- és padlóburkolatok népszerű megoldást jelentenek beltéri vizes helyiségek burkolásához, fontos azonban megjegyezni, hogy ezek önmagukban nem rendelkeznek vízzáró tulajdonságokkal, így nem védenek meg hatékonyan a vízszivárgás ellen, még akkor sem, ha cementkötésű fugázóanyaggal töltik ki a . A vízszigetelés hiánya vagy nem megfelelő kivitelezése károsodásokhoz vezethet, aminek további következménye lehet a penész megjelenése és az egészségtelen beltéri klíma.

Az épületszerkezetek védelme a vízzel szemben már több mint 30 éve szabványok és irányelvek szerint történik Európában. A Sika, mint segédanyaggyártó, jelentősen hozzájárul ehhez innovatív termékeivel és műszaki fejlesztéseivel.

Számos Sika és Schönox vízszigetelés-technológiai megoldás közül választhatunk, figyelembe véve a műszaki paramétereket, de további fontos szempontok is befolyásolhatják a döntést. Ilyen szempontok lehetnek a felhasználóbarát alkalmazhatóság, a rövid kötési idő, az egymással kompatibilis burkolatragasztási anyagrendszerek és a komplex megoldások.

Schönox AB vízszigetelő lemez például rendkívül gyorsan alkalmassá teszi a szigetelt alapfelületet a hidegburkolatok fogadására, már egy óra elteltével, ha a Schönox iFIX rendszerragasztót alkalmazzák. A lemez mindkét oldalán filc kasírozott polietilén fólia található, ami kiemelkedő repedés-áthidaló képességgel és szakítószilárdsággal rendelkezikNem csak a vizesedéstől, de a párától is megvédi az épületszerkezetet, és ellenállóbb a vegyszerekkel szemben is.

Sikalastic-1K / Schönox 1K DS egykomponensű, cementkötésű, kenhető vízszigetelés szintén előnyös lehet a burkolás során, mivel már 24-48 óra után burkolható. Különböző konzisztenciákkal alkalmazható ecsettel, hengerrel vagy glettvassal, és csak vízzel kell bekeverni. Rugalmas, repedésáthidaló és vízzáró tulajdonságokkal rendelkezik.

Sikalastic-220W / Schönox HA egykomponensű, diszperziós, kenhető szigetelőanyag falfelületeken már 3 óra, padlófelületeken pedig 5 óra után burkolható. Többféle módon felhordható, és a minimális rétegvastagság 2 réteggel is könnyen elérhető. Ideális választás lehet gipszkarton falakhoz is.

hajlaterősítő szalagok, mandzsetták és sarokelemek szintén fontos szerepet játszanak a burkolatragasztási anyagrendszerekben, biztosítva a vízszigetelő képességet és repedések áthidalását.

Az optimális vízszigetelés kiválasztásához és alkalmazásához szakmai tanácsadás és a megfelelő termékek kiválasztása elengedhetetlen. A Sika kínálatában – és így természetesen webáruházunkban is – megtalálható minden, ami a tökéletes vízzárás eléréséhez szükséges lehet egy vizes helyiség, például fürdőszoba, vagy mosókonyha esetében. Ha a felületek előkészítéséhez, a vízszigetelés kialakításához, a burkolólapok ragasztásához, vagy a fugázáshoz és a tartós tömítések kivitelezéséhez keres megfelelő segédanyagokat, nálunk biztosan megtalálja.

Ha burkolatragasztási anyagrendszereket szeretne vásárolni, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!