A Sika ragasztóival egyszerűbb lesz a felújítás, mint gondolná! Különösen ajánljuk a Sikaflex tömítő ragasztót, melynek használatát most pár tanáccsal is megtámogatjuk.

A tavasszal együtt itt a jó idő is, ilyenkor pedig a legtöbb háztulajdonos elkezdi felmérni, milyen kisebb-nagyobb felújítási teendőket érdemes beiktatni. Egy jó tömítő anyagra sokféle javítási feladathoz lehet szükség, hiszen ez a felületek között kialakuló hézagok kiegyenlítésére szolgál, amivel lényegében egy védelmi vonalat képez a szélsőséges hőmérséklettel, vegyszerekkel, vízzel szemben. Az egyik leggyakrabban előforduló tömítési feladat a nyílászárók hő- és hangszigetelése.

Ahogy mindent, a tömítő anyagot is feladatra kell szabni, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy meg kell vizsgálni a javítandó felületet, méghozzá többféle szempontból. Figyelembe kell venni, milyen hőmérsékletnek, vegyi és környezeti hatásoknak van kitéve, mekkora nyomás- és hőingadozással kell számolni, milyen finomságú a felület, továbbá fel kell mérni az amortizáció lehetőségét. A jó tömítőanyag szilárd, ellenálló és rugalmasan alkalmazható.

Amit mi ajánlunk ilyen feladatokhoz, az a Sikaflex-111 Stick & Seal tömítő ragasztó, ami univerzálisan használható szinte bármilyen felületen, kültéren és beltéren egyaránt. Alkalmazható akár különböző anyagok találkozásánál is, az eredmény mindenképpen időtálló lesz, köszönhetően a ragasztó remek mechanikai tulajdonságainak. A Sikaflex professzionális megoldást kínál azok számára is, akik még kevésbé tapasztaltak a tömítési feladatokban, mivel kifejezetten könnyű vele dolgozni.

  • Amire figyelni kell a tömítés előtt, az a felület zsír- és portalanítása, illetve szükség szerint a lepattogzott réteg simára csiszolása, hiszen csak tiszta, száraz felületen lehet szépen dolgozni.
  • Szintén az előkészületek része a maszkoló szalagot használata, ezzel az apró trükkel lehet biztosítani, hogy a ragasztó csak arra a felületre kerüljön, ahova valóban kell.
  • Érdemes megtámogatni a ragasztó tapadását, ehhez egy vékony réteg alapozót kell felvinni a felületre, majd várni kell egy kicsit, ez után érkezik el a Sikaflex tömítő ragasztó ideje.
  • A maszkoló szalagot ajánlott még az előtt eltávolítani, hogy a ragasztó bőrösödni kezd, ezzel lehet gondoskodni arról, hogy a tömítés ne csak hatékony, hanem esztétikus is legyen.

Reméljük, ezzel a néhány tanáccsal Önnek is segíteni tudtunk, hogy a tavaszi felújítás még egyszerűbb és eredményesebb legyen. Ha egyéb munka is adódik a ház körül, fedezze fel a Sika ragasztók többi típusát is, a Sikaflex-118 Extreme Grab például építőanyagok ragasztárása szolgál, a Sikaflex-115 Strong Fix pedig díszítőelemek rögzítésében lesz hasznos társ. Nézzen szét és kérdezzen bátran szakértőinktől!